Erdal Sağlam: Enflasyonun yüzde 70 olduğu ortamda, satın alma gücü erimiş memur, işçi ve emeklileri yüzde 33 zamla nasıl ikna edecekler, belli değil

10haber yazarı Erdal Sağlam, seçimlere en fazla yüzde 25 politika faiziyle girmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha yüksek rakamlara razı edildiğinin görüldüğünü belirterek, “Belki de şimdiden yüzde 70’lere çıkacağı belli olan enflasyonun seçim öncesinde üç haneye çıkma tehlikesi kendisine gösterildi ve seçimler için bu yolun daha iyi olacağı konusunda ikna edildi” diye yazdı.

Erdoğan’ın Orta Vadeli Program’a desteği konusunda önemli sınavın yılbaşı zamlarında yaşanacağını kaydeden Sağlam, “Bakan Şimşek maaş zamlarının hedef enflasyon kadar olacağını söylüyor. Yani 2024 için yüzde 33 zam vermeyi planlıyorlar. Enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ortamda, satın alma gücü iyice erimiş memur, işçi ve emeklileri yüzde 33 zamla nasıl ikna edecekler, orası belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde bu kadar büyük memnuniyetsizlik yaratacak kararlara ne kadar razı olacak, göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x