Emekli maaşlarına seyyanen zam müjdesi! Seçimden önce maaşlara eklenecek!

Mart ayındaki seçimin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’deki gündem de değişmeye başladı. Şu sıralar gündemin en önemli başlıklarından bir tanesi emekli maaşlarına yapılacak olan seyyanen zam.

Bilindiği üzere emekli maaşlarına kısa süre önce enflasyon farkı + yüzde 5’lik bir zam yapılmıştı.

Sonrasında ise bu zam, memur emeklileri ile aynı seviyeye getirilmiş ve toplam zam yüzde 49’u aşmıştı.

Fakat bu da emeklilerin beklentilerini tam olarak karşılayamadı. Çünkü yapılan zamlara rağmen en düşük emekli maaşı 12 bin TL’nin altında kaldı.

Asgari ücretin 17 bin TL’yi geçtiği bir dönemde, bir zamanlar asgari ücretten fazla alan emeklilerin 14 bin TL bile alamaması çok da kabul edilebilir bir olgu değildi.

Emeklilerin seyyanen bir zam talebinde birleşmesi, iktidarın kazanmak istediği büyükşehirlerin durumunun bıçak sırtı olması, dengeleri değiştirdi.

Kulislerde konuşulduğu iddia edilen söylemlere göre, iktidar seçime yakın bir tarihte emeklilere seyyanen zam yapacak. Peki bu zam ne kadar olacak?

Kesin olmamakla birlikte bu seyyanen zammın 5 bin TL civarında olacağı ve böylece, bir dönem asgari ücretten fazla alan emeklilerin maaşının yine asgari ücret seviyesine çıkarılacağı belirtiliyor.

Elbette bunlar şimdilik bir iddia ve söylemden ibaret. Hükümet cephesinden kesin bir açıklama gelene kadar bu söylemlere çok fazla aldırış etmemek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort